Индийската кухня

Индийската кухня се характеризира с традицията на умелото и изкусно използване на многото подправки и билки, растящи в Индия. Определяна като най-богатата на разнородни подправки страна, където всяко семейство подправки се характеризира с невероятен асортимент от ястия и готварски техники за приготвянето им.

Индийски подправки - Да се научим да готвим с подправки
Подправките са душата на индийската храна. Прости на пръв поглед елементи оживяват чрез специалната употреба на подравки и билки.
1. Много индийски зеленчукови ястия се приготвят с меки подправки, така че вкусът на главният елемент в ястието да остане чист, а подправките само добавят допълнителен аромат .Това са повечето меки и деликатни подправки като анасон, кимион, макови семена, кориандър на прах и куркума.

2. Много от натуралните подправки и билки са обединени в Букет Гарни : от различни подправки, които се топят в ястие и след това се махат, използва се в много рецепти като подправките продължават да придават своя уникален аромат на ястието, дори и вече сервирано.

3. Пресните растения като мента, ядки, свежи зелени чушки се комбинират с други по дправки, за да се постигне ароматна смес за ястието. Готвенето в Индия включва употребата на пресни растения ие лесно да обогатим този аспект в нашата кухня с добавянето на различни вкусове и чарът на подправките. Пресните растения спомагат за балансирането на подправките.

4. В изобилието на подправки при нас, вие също ще откриете и приготвените с помощта на подправки различни сосове и пасти. Теспестяват време, дават нови идеи и правят приготвянето на ястието по-лесно, за да се насладите изцяло на автентичен индийски вкусвъв вашата собствена кухня.