Един ден на индийски ресторант Шафран, София


Индийски ресторант Шафран открива пред вас новите си летни попълнения. Вече доказал себе си пред претенциозни и взискателни клиенти, пред дипломати, артисти и журналисти, ресторантът е известен като един от наи-добрите в България. С неповторимия вкус на индийските специалитети и уникални подправки главният готвач Пракаш Мишра излиза на сцената с още по-богато и вкусно меню.

Вниманието Ви заслужават попълнения като „Риба на пара с чеснов сос” и освежаващите летни напитки „Indian Soft Drinks” (традиционни индийски леки напитки). Това са безалкохолни коктейли от ягода, манго и рози! Независимо дали сте привърженици на индийската кухня, напитките ще Ви се осладят до максимум.
Към лятното меню са добавени известни сред аудиторията „Balti chicken” и “Coconut burfi”. Зад тези на пръв поглед непознати имена се крият едни от най-извесните индийски специалитети, които вече може да опитате и в София, в ресторант Шафран.
Например новото пилешко ястие - Балти пиле, произлиза от т. нар. „Балти ястия” – специфична кухня, за която е характерно обилното използване на подправки с различни аромати и полезни свойства. За целта се използва специален тиган, в които пилешки късчета се разбъркват с различни подправки, както и лук, домати, къри, а може и кисело мляко. Балти като стил на хранене няма нищо общо с народите „Балти” от Индия и Пакистан, а произлзиа от името на съда, в който се приготвят ястията. Обикновено тези ястия се сервират с хляб и характерния къри сос „на Балти”.
“Coconut burfi”, от своя страна е известен индийски кокосов десерт. Често неговото приготвяне се свързва с празнично настроение и присъства на трапезата по време на различни празници. Рецептата е лесна и толкова приятна, а резултатът носи наслада. Опитайте и Вие в ресторант Шафран.

В ресторант Шафран, под ръководството на индийския готвач Пракаш Мишра стартира курс на тема индийска кухня. Заведението ще Ви посреща всяка събота и неделя от 15 май, в продължение на 4 седмици. Заповядайте заедно да приготвим, сервираме и дегостираме някои от най-известните и невероятни индийски ястия. Пракаш ще разкрие пред Вас и някои от тайните на добре приготвената храна ... Записванията вече започнаха! Може да заявите желание за 2 или 8 посещения. Телефон на ресторанта: 0886 963 846.