Индийски вкусотии от Шафран, София


Някой хора свързват индийската кухня с лютото. В интерес на истината има доста ястия които самите индийци са свикнали да ядат с много подправки. Разбира се това зависи изцяло от Вас. Това ни разкри главния готвач на най-новия индийски ресторант Шафран в Студентски Град. Всяко едно от ястията може да бъде поръчано с по-малко или повече подправки, всичко според вашия вкус. Но не се ограничавайте прекалено, защото така ще пропуснете уникалния вкус на ястията. Подправките и леко лютия или сладникъв вкус разкриват пред вас една различна и определено великолепна кухня. Една от най-характерните подправки за индийската кухня е шафранът. Добива се доста трудоемко и затова води класациите като една от най-скъпите подправки. От тук, разбира се, идва и името на ресторанта – Шафран.

Насладата е гарантирана, когато вашето ястие се приготвя в ръцете на главния готвач с индийски произход. Ето и някой от новите вкусотии в Шафран – Алоo Чана Чат - комбинация от нахут катрофи и зеленчуци овкусени с индийски подправки , Корнфлейкс и Фъстъци Чат в комбинация с пресни зеленчуци и индийски билки, Салата Панеер с домати с индийско сирене. А за пийване ... за пийване сме Ви приготвили нещо невиждано в България – сладко-кисело мляко с кардемон и розова вода, наречено ‘Сладко Ласи’, само на територията на индийски ресторант Шафран!
Останалите изненади ще Ви представим на място, в изискана обстановка и добро обслужване. Изображения на повечето специалитети може да видите в нашето меню, а заведението е добър избор за провеждане на семейни или фирмени мероприятия, срещи с приятели или любим човек.